Παραγωγική Διαδικασία

Προϊόντα

Το εξαγόμενο προϊόν από το Ασφαλτικό συγκρότημα είναι το ασφαλτόμιγμα που είναι  έτοιμο για να διαστρωθεί σε οδούς είτε εξ αρχής είτε για επίστρωση  σε παλαιά    και κατεστραμμένα οδοστρώματα. Συγκεκριμένα  τα Προϊόντα  που παράγονται  από την μονάδα είναι:

Ασφαλτόμιγμα
στρώσης βάσης  κατηγορίας  Α260

Ασφαλτόμιγμα
ισοπεδωτικής στρώσης Α265

Ασφαλτόμιγμα
στρώσης κυκλοφορίας Α265

Ασφαλτόμιγμα
αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας

Παραγωγική Διαδικασία Ασφαλτικού Συγκροτήματος

Παραγωγική Διαδικασία Ασφαλτικού Συγκροτήματος

Η  διαδικασία παραγωγής ασφαλτικού μίγματος αρχίζει από τα αδρανή υλικά  τα οποία οδηγούνται από τους σωρούς αποθήκευσης  στα σιλό τροφοδοσίας  όπου  σύμφωνα με τη μελέτη σύνθεσης  χωρίζονται σε:

- σιλό άμμου / σιλό ρύζι / σιλό γαρμπίλι / σιλό σκύρα -

Στη  συνέχεια από το  σιλό  τροφοδοσίας  τα αδρανή  οδηγούνται  στο ξηραντήριο (φούρνος) όπου εκεί Θερμαίνονται στους 170oC. Από εκεί με ασανσέρ μεταφοράς υλικών οδηγούνται στα κόσκινα όπου τα Θερμά υλικά διαχωρίζονται σε κλάσματα σύμφωνα με την Μελέτη σύνθεσης  σε άμμο, ρύζι, γαρμπίλι, σκύρα και αποθηκεύονται στις αποθήκες Θερμών υλικών.

Μετά ζυγίζονται αυτόματα και οι ανάλογες ποσότητες που απαιτούνται από την σύνθεση από το κάθε υλικό εισέρχονται στον αναμικτήρα όπου ενώνονται και αναμιγνύονται με την προθερμασμένη πίσσα στους 150oC (συνδετικό υλικό).

 

Όταν ολοκληρωθεί η ανάμειξη οδηγείται μέσω κατάλληλης  διάταξης το τελικό προϊόν στις αποθήκες έτοιμου ασφαλτικού μίγματος. Από εκεί φορτώνεται σε κατάλληλα φορτηγά και είναι έτοιμο για διάστρωση στον τόπο του έργου.

Εκεί ελέγχεται πρώτα η θερμοκρασία του ασφαλτομίγματος η οποία πρέπει να είναι στους 140oC – 150oC. Τότε είναι έτοιμο να τροφοδοτήσει τον διαστρωτήρα ασφαλτοσκυροδέματος .Ο διαστρωτήρας είναι υπεύθυνος για την διάστρωση του στα επιθυμητά πάχη .Ακολουθεί η συμπύκνωση του με  κατάλληλους  οδοστρωτήρες και έτσι έχουμε το τελικό αποτέλεσμα που είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές υψηλής ποιοτικής αξίας και μπορεί να αξιολογηθεί η συμπεριφορά του στον χρόνο.

Πρώτες Ύλες

Ανάλογα με την φύση του έργου αλλά και τις απαιτήσεις για το ορθά τεχνικό και λειτουργικό τρόπο κατασκευής προμηθευόμαστε από πιστοποιημένες μονάδες πρώτες ύλες σε όλες τις φάσεις υλοποίησης και ολοκλήρωσης κάθε τεχνικού έργου.


Έτσι εξετάζουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην έναρξη κάθε εργασίας αλλά και στην συνέχεια με δοκίμια ελέγχουμε την Ποιότητα και τους δείκτες αντοχής των τελικών προϊόντων σε πιστοποιημένα εργαστήρια.


Οι βασικές πρώτες ύλες είναι τα αδρανή υλικά και η πίσσα για την παραγωγή του ασφαλτομίγματος.

Προμηθευτές της εταιρείας πρώτων υλών για  την παραγωγή της ασφάλτου είναι τα Λατομεία «Πλαγιάρι» για το αμμοχάλικο, το 3Α, τα αδρανή υλικά κ.λ.π το οποίο είναι πιστοποιημένο με CE. Ακόμα προμηθευόμαστε την Πίσσα και τα γαλακτώματα από την ΑVIN τα οποία επίσης είναι πιστοποιημένα και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τους κανονισμούς.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει μια καλύτερη και εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης. Αν συνεχίσετε την πλοήγηση, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

Μετάβαση στο περιεχόμενο